Există o condiţie medicală ce poartă numele de cluster headache. În limba română se folosesc termenii nevralgie migrenoasă, cefalee cluster sau cefalee în ciorchine. Cluster headaches au fost supranumite „suicide headaches”.

Această boală afectează cam 0,1% din populaţia lumii şi se manifestă prin dureri în zona capului extrem de puternice. Este recunoscut faptul că durerea suportată de cei ce suferă de cefalee cluster este printre cele mai intense pe care un om le poate avea.

Un neurochirurg spune : “ Cefaleele cluster probabil că produc cea mai intensă durere pe care oamenii o pot trăii. Ştiu că asta e o afirmaţie îndrăzneaţă, dar dacă întrebi vreun pacient ce suferă de cefalee cluster dacă au simţit vreodată o durere mai mare, aceştia vor răspunde în unanimitate că nu… Femeile cu cefalee cluster vor spune că un atac este mai dureros decât a naşte…”

De cele mai multe ori durerea este unilaterală, începe din spatele ochiului şi poate radia până la gât sau umăr. Suferinzii notează o regularitate a durerilor, observând “cicluri” ce se repetă. Cauzele nu sunt încă bine determinate, dar se pare că se află în legătură cu un defect genetic al hipotalamusului.

Momentan nu exista un tratament universal care să vindece această afecţiune. O metodă ce se pare că are success în oprirea unui atac este inhalarea de oxigen pur. Se mai folosesc diverse metode şi substanţe, dar eficacitatea lor variază şi adesea apar efecte secundare nedorite.

Totuşi, există studii şi mărturisiri ce au găsit un tratament eficace pentru cefaleele cluster în ciupercile ce conţin psilocibină. Nu numai că s-a constatat întreruperea unui atac pentru majoritatea celor ce au încercat această metodă, dar chiar şi anularea unui întreg ciclu pentru luni sau ani.

P. Semilanceata // @erowid

Ciupercile „magice” sunt folosite de oamenii de mii de ani în scopuri de vindecare şi de catalizare a unor experienţe spirituale. În prezent acestea sunt interzise de lege în majoritatea ţărilor, inclusiv în România.

Deşi ciupercile „magice” sunt printre cele mai puţin dăunătoare subtanţe, acestea pot avea efecte deosebit de puternice asupra psihicului. O bună documentare şi o doză de respect pentru capacităţile sale sunt binevenite înaintea consumării lor.

Detalii despre tratarea nevralgiei migrenoase cu ciuperci şi alte metode se pot găsii pe saitul http://clusterbusters.com/.

Voi reveni.

Reclame