Republica Cehă a adoptat astăzi o lege ce le permite celor ce suferă de diverse boli să utilizeze canabisul pentru a îşi trata afecţiunile. Aceştia au nevoie de o reţetă electronică eliberată de la doctor şi îşi vor procura medicamentele de la farmacie.

Cehia are o atitudine relaxată privind consumul de substanţe psihoactive, multe dintre ele fiind decriminalizate. Spre exemplu îţi poţi cultiva 5 plante de canabis acasa, sau poţi avea până la 15 grame de canabis la tine fără a-ţi risca libertatea, ci, eventual, o amendă.

Proprietăţile medicinale ale canabisului sunt cunoscute din timpuri străvechi. De la scleroză multiplă la SIDA, diversitatea condiţiilor unde canabisul ar putea aduce beneficii este impresionantă.. Faptul că s-a observat micşorarea tumorilor canceroase în urma aplicarea unei tincturi din canabis şi nu se insistă cu studiile în această direcţie pe mine personal mă perplexează.

Pentru cei mai paranoici din fire ( 🙂 ), nişte oameni de ştiinţă de prin Israel au dezvoltat un fenotip de cânepă ce se pare că nu mai are efecte psihoactive, dar le păstrează pe cele medicinale. E bine de ştiut.

În orice caz, deşi statisticile spun că cehii fumează mai mult decât românii, pe bune că par mai treji decăt noi. Aşa că pace pentru Cehia, oricum îi aveam la inima din alte motive.

Reclame