Cercetătorii din Israel au cultivat o varietate de canabis care este aproape lipsită de THC(delta-9-tetrahydrocannabinol), considerat a fi principala substanţă activă din gama canabinoizilor naturali ce provoacă efecte psihoactive. Planta rezultată prin încrucişări selective conţine în schimb niveluri ridicate de CBD(cannabidiol), alt canabinoid ce are efect antiinflamator, antipsihotic, antispasmodic, anxiolitic şi analgezic, fără a afecta însă percepţia consumatorului.

Descoperirea este semnificativă deoarece suferinzii a numeroase afecţiuni pot beneficia de efectele medicinale ale canabisului fără a experimenta efectul de distorsionare a percepţiei, în cazul multora acesta fiind de nedorit.

Printre condiţiile pe care CBD-ul le poate ameliora sau trata se află scleroza multiplă, epilepsia, altzheimerul, schizofrenia, anxietatea socială, diabetul sau alcoolismul. S-a observat că CBD-ul posedă rol neuroprotector şi anticancerigen.

Sursa: Tikun Olam

Sursa: Tikun Olam

Varietatea de canabis nativă României ce poartă numele de Canabis Ruderalis conţine cantităţi mai mici de THC decât subspecile Indica sau Sativa, dar nu duce lipsă de alţi canabinoizi, printre care şi CBD. Materia vegetală de canabis ruderalis nepolenizat a fost consumată de către autor, efectul fiind mai degrabă calmant decât psihotrop.

Aplaud atitudinea guvernului din Israel precum şi iniţiativele oamenilor de ştiinţă de pretutindeni ce depun eforturi pentru explorarea beneficilor pe care unele plante le pot aduce omenirii.

Sursa: 1, 2

Reclame